Георги Минчев: В последно време усещаме подкрепата на феновете


F.

Нападателят на турския Юмраниеспор - Георги Минчев е един от хората, на които националният отбор по футбол разчита за вкарването на голове в противниковите врати. Роденият в Русе голмайстор се адаптира много добре при преместването си от кипърското първенство в Турция.

"Очакват ни два доста важни мача. Надявам се отново да получим подкрепата на хората и да продължим в същата възходяща линия, която в последно време сами поставихме. И разбира се, вече е време за резултати. Преди началото на Лигата на Нациите имахме приятелски мачове, в които можехме да тренираме, да изработим допълнителни умения. Но в момента най-важното нещо за националния отбор са резултатите", започна Минчев пред журналисти днес преди мачовете с Люксембург и Северна Ирландия в турнира Лига на Нациите. Първата среща е в събота (12-и октомври) в Пловдив, а след три дни е гостуването на Северна Ирландия.

"Мисля, че сме готови за нещо по-добро като резултати, защото последните мачове ни дадоха допълнително самочувствие на всички нас. И разбира се, смятам абсолютно сме готови".

"Трябва да продължим да играем по същия начин, да продължим да си вярваме и да усетим подкрепата на хората, защото в последно време доста добре ни я показват. И просто трябва да се раздаваме във всеки мач, както сме го правили, и да си вярваме. Хората в Пловдив доста обичат футбола и подкрепата им е доста силна. Усети се в мача в Пловдив, видяхте каква страхотна атмосфера. Хората бяха позитивни и доста ни помогнаха".

"Страхотно се чувствам в Турция, нова дестинация за мене. Но е познато място, близо е до България, което също е така важна причина. Играя добре, отборът е от водещите в групата. В момента сме на 2 точки от първото място, гоним промоция, разбира се. И се надявам да я постигнем. Турция влага доста средства във футбола, Лигата се разви. Отново доста българи заиграха там, Станимир Стоилов също е там с екипа си и правят добри мачове. Надявам се да отворим врати на още наши футболисти да усетят атмосферата. Стадионите са пълни, играе се хубав футбол, няма по-хубаво от това", обясни бившият футболист на Локомотив Пловдив за промяната в професионален план, която се случи това лято.

Втората среща е със Северна Ирландия, като в първия двубой в началото на септември българите спечелиха с 1:0 с гол на Кирил Десподов. По повод реванша той каза: "Готови сме за всякаква битка с този противник. Мисля, че имаха някакви претенции в първата среща, но ние бяхме по-добри и по-искащи. Заслужено се поздравихме с победата. Но сега имаме първо мач с Люксембург, който трябва да спечелим".

43