Илиан Илиев: Показахме, че сме направили крачка напред


Н. Гавазов

Селекционерът на националния ни отбор Илиан Илиев цели да върне уважението и доверието на хората към тима. Наставникът твърди, че резултатите под негово ръководство сочат за прогрес на "лъвовете".

"Това, че постигнахме първа победа в официален мач, не е много за хвалене. Надявам се занапред да говорим за по-добри игри. С моя екип дойдохме в труден момент. Казах, че идвам с ясна идея, тъй като съм част от българския футбол. Има негативизъм към националния отбор. Дойдох с цел да променим мнението на хората и да ги накараме отново да припознаят отбора. С последния мач показахме, че сме направили крачка напред", сподели той пред БНТ.

Той изрази мнение, че по-големият брой победи би помогнал хората да се върнат на стадиона в подкрепа на тима.

"Всеки един треньор иска да повдигне самочувствието и да даде увереност на футболистите. Нашите футболисти не са толкова лоши. Във всеки мач имаме шансове да победим. От 8 мача имаме 2 победи и 6 равенства. Надяваме се на повече победи. Продължава да има позитивизъм. Надяваме се повече хора да идват на стадиона и да ни вярват", допълни варненецът.

"Не мисля, че сме фаворити в групата ни. Тя е доста изравнена. Казахме, че целим да я спечелим. Чака ни изключително труден мач с Люксембург. В началото започнахме да градим отбора отзад-напред. Имаме резерви в това повече да държим топката и да създаваме ситуации, а имаме качествата.

Треньорите в националния отбор имаме пълна независимост. Казали сме на футболистите да се абстрахират от обстановката в българския футбол. Мачът с Унгария бе един от най-тежките ми като треньор. Ние на стадиона бяхме като във вакуум. Имаме всичко осигурено в националния отбор. Надяваме се ръководството на новия президент да бъде добро за българския футбол.

Никой не може да определя политиката на даден клуб. Няколко клуба в България обръщат внимание на школите. Надявам се в бъдеще да играят повече млади българи. Надяваме се промените в съдийството да помогне подобряване качеството на играта. Дано е за доброто на българския футбол", каза още Илиев.

29