Саутгейт вярва, че напускането му е донесло надежда за Англия


Н. Гавазов

Гарет Саутгейт смята, че напускането му като селекционер на Англия е дало надежда за бъдещия успех на националния отбор.

Саутгейт напусна отбора на Англия два дни след загубата от Испания на финала на Евро 2024 през юли.

Англичаните все още не са взели решение за постоянен заместник на Саутгейт, след като постигнаха победи над Ирландия и Финландия под временния наставник Лий Карсли, но Гарет е уверен, че промените ще бъдат от полза за отбора.

"Това беше подходящият момент за промяна. Сега можете да видите надеждата, която промяната може да донесе. Приемам това. Осем години са много време и очаквам с нетърпение други предизвикателства, които предстоят, както и наслаждавайки се на почивка.

Беше едно невероятно осемгодишно приключение. Беше привилегия да работя с тези страхотни играчи. Постигнахме толкова много и спечелването на финала щеше да бъде последното парче от пъзела. Но съм убеден, че този отбор ще продължи да бъде успешен.

Както каза Тони Блеър, когато започнеш, имаш много подкрепа и по-малко способности, а когато завършиш, си способен на много повече, но имаш по-малко подкрепа. Чувствах, че контролирам работата си и знаех точно от какво имаш нужда но вие имате по-малко подкрепа. Вдигнахме летвата на очакванията и трябваше да върнем английския футбол обратно на картата“, заяви Саутгейт.

21