Саутгейт: Ще си взема почивка


Н. Гавазов

Бившият селекционер на английския национален отбор Гарет Саутгейт заяви, че няма планове да се връща на работа в скоро време.

"Няма да избързвам с решението. Имам много възможности, отворен съм към всичко, което следва. Това може да бъде както работа във футбола, така и извън него. Просто ще си взема почивка, ще рестартирам, ще се възстановя и след това ще продължа напред.

Мисля, че в този момент хората разбират, че трябва да си върна енергията. Имах невероятно осемгодишно пътуване с отбора и бе абсолютна привилегия да тренирам моята страна. Работил съм с брилянтни играчи и невероятен персонал“, заяви Саутгейт, цитиран от Goal.

Специалистът води отбора на Англия от 2016 година. Под ръководството на Саутгейт националният отбор два пъти поред достига до финалите на Европейското първенство. На финала на Евро 2021 британците загубиха от Италия с 1:1 (2:3 дузпи), а на турнира в Германия загубиха от Испания с 1:2. Това лято Гарет напусна поста си на старши треньор на националния отбор. В момента действащ треньор на националния отбор на Англия е Лий Карсли.

23