Спалети: Трябваше да запазим баланса


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Италия  Лучано Спалети, говори след победата на своя отбор с 2:1 срещу тима на Израел в срещата от втория кръг на Лигата на нациите. Той бе доволен не само от трите точки, но и от начина, по който бяха спечелени от футболистите му.

“Отборът се доказа като много мъдър въпреки генерално младата си възраст. Беше много трудно да преминаваме гъсто населената израелска средна линия - беше доста по плътна и затворена спрямо тази на Франция. Трябваше да запазим баланса, да избягваме рисковете и да не се разочароваме", каза Спалети.

Наставникът на “адзурите" говори и за представянето на голмайсторите - Давиде Фратези и Мойс Кийн.

“Фратези работи много здраво и умее да превъзхожда в различни зони, но той също знае как да разчита играта и винаги намира себе си на правилното място и в правилното време. Истина е, че не дадохме на Кийн достатъчно възможности, но се справихме по-добре през второто полувреме и спечелихме благодарение на нашата зрялост", добави Спалети.

Специалистът говори още и за начина, по който отборът му може да стане още по-добър.

“Сега ние трябва просто да направим още по-добра нашата първоначална идея и да се отворим да пуснем още играчи, тъй като имаше двама или трима, които си останаха вкъщи този път", уточни Спалети.

Италианците спечелиха бронзовия медал от последното издание на турнира, а на Евро 2024 разочароваха сериозно след посредствена игра по време на груповата фаза, която прескочиха много трудно, а след това отпаднаха веднага на 1/8-финалите.

30