Нидерландия – Германия: Без победител


Н. Гавазов

Нидерландия – Германия

Стадион: "Йохан Кройф", Амстердам

Дата: 10.09.2024 г.

Час: 21:45

Съдия: Давиде Маса (Италия)

Двама стари съперника се срещат във втория мач от своите кампании в Лигата на нациите на УЕФА във вторник, когато Нидерландия посреща Германия на "Йохан Кройф". Арена.

И двата тима се справиха с противниците си в първия мач, така че сега ще се борят за първото място в Лига А, Група 3, а това минава само по пътя на победата.

С крайна цел да спечелят Лигата на нациите и да сложат край на дългото си чакане за трофей, Холандия започна най-новото си приключение в събота вечерта, като се изправи срещу Босна и Херцеговина в Айндховен.

Започвайки в предни позиции в отсъствието на Мемфис Депай , нападателят на Манчестър Юнайтед Джошуа Зиркзее бързо вкара първия си международен гол с хитър удар с глава и въпреки че допуснаха изравнителен гол, "оранжевите" отново бяха в предни позиции, когато Тиджани Рейндерс реализира асистенцията на Зиркзее точно преди полувремето.

През второто полувреме отборът на Роналд Куман вкара още три гола – чрез Коди Гакпо , Уот Вегхорст и Шави Симонс – като домакините напуснаха като победители с 5:2 в първия си мач след напускането на Евро 2024, където отпаднаха в полуфиналите от Англия.

След като се справиха с "Трите лъва" в първия полуфинал на Лигата на нациите преди пет години – по време на първия период на управлението на Куман – "оранжевите" загубиха от Португалия в решаващия мач. Наскоро те завършиха четвърти при домакинството на финалния турнир през 2023 г.

Германия с нов облик след оттеглянето на няколко ветерана, победи Унгария в Дюселдорф, като Кай Хаверц стана петият различен голмайстор от късна дузпа, след като вече удари рамката два пъти. Иначе през първото полувреме германците имаха проблеми в последната третина на атаката си, като само Никлас Фюлкруг бе точен в средата на първия период. След почивката хората на Юлиан Нагелсман се развихриха и чрез Джама Мусиала, Флориан Вирц и Александър Павлович довършиха унгарците.

Това бе първи мач на германците след загубата от Испания на четвъртфиналите на домашното Европейско първенство, така че Бундестимът даде достоен отговор на въпросната загуба. Нещо повече, сега Германия е настроена да спечели Лигата на нациите и да спечели максимален брой точки в квалификациите за Мондиал 2026.

Ще добавим само, че откакто наследи Ханзи Флик, Нагелсман спечели осем от първите си 14 мача.

-      Холандия спечели само един от предишните си пет мача срещу Германия

-      Само в един от петте предишни мача между тези отбори залогът на "общо над 2.5“ беше неуспешен; Освен това във всички случаи бе успешен залогът "двата отбора ще отбележат гол“.

-       Германският национален отбор спечели седем от последните си десет мача, без да загуби нито веднъж в редовното време

След като вкара първия си гол за Холандия през уикенда, Джошуа Зиркзее ще запази мястото си във вторник вечерта, въпреки че Брайън Броби и Уот Вегхорст също са претенденти да започнат отпред - или Коди Гакпо може да попълни като фалшива деветка.

Мики ван де Вен и Джоуи Верман се оттеглиха с контузии, но Юриен Тимбер от Арсенал се завърна срещу Босна, тъй като той и брат му Куинтен Тимбер влязоха от пейката, за да представят страната си заедно за първи път.

Междувременно Германия продължава прехода си към по-млад състав: след като Мануел Нойер, Томас Мюлер, Илкай Гюндоган и Тони Кроос вече не са на разположение, Юлиан Нагелсман назначи Джошуа Кимих за капитан.

Кимих ще ръководи своя национален отбор за 10-ти път във вторник. Флориан Вирц и Джамал Мусиала трябва да подкрепят Кай Хаверц. Лошата новина е, че и Никлас Фюлкруг, който има 14 гола в 22 международни изяви, се контузи на вчерашната тренировка.

Лерой Сане все още се бори с контузия, така че не бе повикан, докато Антонио Рюдигер получи почивка.

Като се има предвид скорошната история и техните свободни стартове в тази кампания на Лигата на нациите, Холандия и Германия са готови да споделят няколко гола във вторник вечер.

И двата отбора имат ярък атакуващ талант, докато остават съмнения относно защитата на двете страни, така че това трябва да бъде резултатен мач, с много вълнуващи моменти и с голяма вероятност да завърши без победител.

Прогноза: Нидерландия – Германия 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Германия (Юлиан Нагелсман)
 
Тер Щеген
   
Кимих
Шпотербек
Тах
Мителщах
Андрич
Павлович
Мусиала
Хаверц
Вирц
Байер
Зиркзее
Гакпо
Симонс
Рейндерс
Гравенберх
Шоутен
Аке
Ван Дайк
Де Лигт
Дъмфрис
   
Вербруген
 
Нидерландия (Роналд Куман)

Прогноза: Нидерландия - Германия 2:2

31