Трипиър прекрати кариерата си в националния отбор


Н. Гавазов

Киърън Трипиър обяви, че слага край на кариерата си в националния отбор на Англия. Десният бек на Нюкасъл изигра общо 54 мача за “трите лъва", като взе участие на четири големи турнира. По време на Евро 2024 той игра в шест от седемте срещи на Англия, като бе изключително важна фигура в селекцията на Гарет Саутгейт по време на целия му престой като национален селекционер.

Трипиър обяви решението си преди по-късно днес временният селекционер Лий Карсли да анонсира играчите, на които ще разчита за предстоящите мачове на Англия. При тази ситуация позицията на левия краен бранител става критична, тъй като Люк Шоу все още е контузен, а Бен Чилуел не е играл през този сезон, защото не влиза в плановете на Енцо Мареска.

“Като едно младо момче от Бери, никога не съм мислел, че ще играя изобщо за страната си, какво остава да достигна до 54 мача. За мен бе може би най-голямата чест в живота ми да представлявам страната си на четири големи турнира. Искам да благодаря на Гарет и целия екип за доверието, което ми гласуваха през годините. Благодаря и на всички мои съотборници. Имахме много специални моменти, достигайки два еврофинала и полуфинал на световно първенство. Сигурен съм, че тази група, ще спечели в бъдеще голям турнир. Искам да пожелая на Лий, треньорския щаб и отбора всичко най-добро за бъдещето. И накрая едно голямо благодаря на всички фенове на Англия за вашата невероятна подкрепа по целия свят, пътувайки с нас, за да ни подкрепяте и поддържате в трудни моменти", написа Трипиър в акаунта си в Туитър.

25