Назрява конфликт между Венгер и Капело?


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер настоя Джак Уилшър да не играе за националния отбор на Англия в приятелският мач срещу Холандия в сряда, въпреки повиквателната от Фабио Капело. Френският специалист продължава да бъде яростен противник на контролите на „Трите лъва" и по всичко изглежда, че назрява поредният конфликт между него и италианският специалист, като причината този път е включването на 19-годишният футболист в отбора на Англия, въпреки проблемите, които има с глезена си.

„Те могат да го викат колкото си искат, но Уилшър няма да играе", заяви Венгер на страницата на официалният сайт на Арсенал.

Капело по-рано обеща да не предприема излишни рискове с играчите, които са на негово разположение, но италианският специалист смята също така, че някои мениджъри умишлено спекулират с контузиите на своите футболисти и прикриват истината за тяхното състояние, за да могат да избегнат участието им в мачовете на националния отбор.

„Възможно е някои играчи да не са напълно здрави. Мениджърите казват „защо да играят в контролите на националния отбор, когато ни трябват за важните мачове от Висшата лига в събота? Зная как мислят те. Спомням си за този проблем като треньор на клубен отбор, но ако играч реши, че иска да отиде в националния отбор, никой не може да го спре. Той най-добре може да си прецени дали е добре и колко силна е болката. Това правеха и някои играчи по мое време - просто ми казваха, че искат да отидат и играят за националния отбор", отговаря Капело.

 

92