Боби Михайлов: Тежък жребий, един от най-тежките, които сме имали


В. Мухарски

Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че ще предложи нов договор на селекционерът на националния ни отбор Лотар Матеус. Предложението за немския специалист ще бъде да удължи контракта си до декември 2013 година, добави още Михайлов пред БНТ1.

"Чакам Матеус другата седмица, за да коментираме жребия за световните квалификации, както и неговото виждане и евентуално оставане като селекционер на националния отбор. На последния Изпълком ми дадоха картбланш да продължим договора му. Искам да видя какво мисли той - дали ще се гради отбор за световното първенство през 2014 година или ще се борим до последно за класиране на Европейското", заяви Михайлов.

"Тежък жребий, един от най-тежките, които сме имали въобще. Говорихме с Матеус преди жребия. От шестте отбора, които си пожелах, нито един не се падна. Исках Гърция, Русия, Андора, Унгария. Сега има изявен фаворит – Италия. Лошото е, че от втора и трета урна се паднаха най-тежките отбори. От Дания и Чехия имаме лоши спомени, така че имаме и да си връщаме. Армения е непознат отбор, а Малта я знаем. Поне зрителите ще могат да гледат силни съперници, които ще гостуват в България. Има една година до тогава, надявам се да се подготвим и да се борим като равен с равен”, коментира съперниците на националния тим в световните квалификации президентът на БФС.

101