Клинсман е фаворит да замени Боб Брадли


Н. Гавазов

Днес се очаква да бъде обявен официално новият старши-треньор на националния отбор на САЩ, ден след като Боб Брадли бе освободен от задълженията си след пет години успешна работа с отбора. Според авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. , фаворит за овакантения пост е легендата на немския футбол Юрген Клинсман, който от доста време живее в Щатите и е добре запознат с футбола в страната.

Специалистът бе селекционер на Германия по време на Мондиала през 2006 година и под негово ръководство бундестима спечели бронзовите медали на Световното първенство. Той се ползва с голямо уважение в Америка и въпреки, че отклони две предложения да оглави националния тим на САЩ, към момента е големият фаворит за треньорския пост в националния отбор на страната.

Клинси, който в момента живее в Калифорния е свързван също и с треньорския пост в Лос Анджелис Галакси, като тепърва се очаква да се види къде ще продължи кариерата си.

Останалите кандидати за поста старши треньор на националния отбор на САЩ са Марчело Липи, Роберто Донадони, Джейсън Крайс и Луис Фелипе Сколари.

95