Аржентина и Серхио Батиста се разделиха


Н. Гавазов

Рано тази сутрин аржентинската футболна федерация (AFA) взе решение да прекрати сътрудничеството си със Серхио Батиста. Както е известно, бъдещето на специалиста на кормилото на „албиселесте" бе под въпрос, след неуспеха на отбора на тазгодишното издание на Копа Америка. Аржентина, която домакинстваше турнира бе отстранена на четвъртфиналите от бъдещия шампион Уругвай, а преди това - в груповата фаза постигна победа и две равенства.

Батиста се срещна в понеделник с Изпълнителния комитет на AFA и в резултат бе решено да се прекрати договора с треньора.

„Бих искал да ви информирам, че след сърдечен и приятелски телефонен разговор между Серхио Батиста и президента на AFA Серхио Грондона, г-н Батиста напуска поста старши-треньор на отбора. Комитетът реши също така да бъде отложен приятелският мач срещу Румъния, за да се обмисли спокойно кой ще поеме задълженията на нов старши треньор на националния отбор. Имаме определени срокове, за да се вземе решение относно приемника и смятаме те да бъдат спазени. Останалата част от треньорите на националния отбор ще бъдат оценени допълнително", се казва в изявление на пресаташето на AFA Ернесто Бияло.

 

107