Мартино: Нападателите на Уругвай направиха разликата


Н. Гавазов

Старши-треньорът на Парагвай Херардо Мартино похвали нападателите на Уругвай, определяйки, че именно те са направили разликата в снощния финал за Копа Америка. Както е известно, „Ла Селесте" благодарение на попаденията на Луис Суарес и Диего Форлан победи с 3:0 воденият от него тим и спечели рекордната 15-та титла в първенството на Южна Америка.

След мача Мартино отбеляза, че Уругвай е заслужавал напълно победата, а качеството на противниковата атака обяснява резултата.

„В първата част на двубоя Уругвай наложи високо темпо и игра по-добре от нас. Освен това, те имат двама много добри нападатели, които направиха разликата в мача - отбелязаха страхотни голове, в много добър за тях момент. Дори когато започнахме да атакуваме повече през второто полувреме, играчите им продължиха да контролират срещата и като цяло бяха по-добри от нас", заяви Мартино за Telefe.

Специалистът бе попитан и за това, дали ще оглави националният отбор на Аржентина, с когото го свързват част от спекулациите в медиите.

„Това са само слухове и те трябва да бъдат опровергани от тези, които са ги създали. Аз съм треньорът на националния отбор на Парагвай и няма никаква промяна в това", допълва Мартино.

 

114