Форлан: Горд съм, че името ми влезе в историята на уругвайския футбол


Н. Гавазов

Нападателят на Уругвай Диего Форлан посвети титлата си от Копа Америка на всички свои сънародници и добави, че успехът от тази вече е въпрос на гордост за цялото му семейство. Както е известно, звездата на Атлетико Мадрид не успя да се разпише по-рано в състезанието, но изигра водеща роля във финала, отбелязвайки втория и третия гол за отбора си, който победи с категоричното 3:0 Парагвай и по такъв начин спечели рекордната 15-титла на Южна Америка.

Със своите попадения, Форлан успя да изравни постижението от 31 гола на голмайстора на Уругвай за всички времена Ектор Скароне и заяви, че победата е за всички уругвайци.

"Тази титла означава много за мен, защото след баща ми и дядо ми, и аз спечелих турнира. Това е гордост за цялото ми семейство. Ние знаехме, че мачът ще бъде труден, но играхме добре и успяхме да победим. Помогна ни ранният гол, но и много силно започнахме двубоя. Победата е за целия народ на Уругвай - щастливи сме и сега искаме всички в нашата страна да празнуват заедно с нас", заяви Форлан за телевизионния канал Telefe.

 

140