Драма на Копа Америка: Уругвай изхвърли Аржентина (видео)


В. Мухарски

Домакинът на Копа Америка - Аржентина отпадна драматично от турнира още на 1/4-финалите. "Гаучосите" загубиха с 5:6 от Уругвай, след изпълнения на дузпи. В редовното време двата отбора си размениха по един гол, а в продълженията до ново попадение така и не се стигна.

В 5-ата минута Диего Перес откри резултата за Уругвай. Удар с глава на Мартин Касерес не бе избит добре от стража на домакините Ромеро и Перес почти от голлинията вкара за 1:0. В 18-ата минута Лео Меси центрира и Игуаин с глава вкара за 1:1. В 31-ата минута Меси и Игуаин повториха изпълнението и отново нападателят на Реал Мадрид вкара топката в мрежата на уругвайците, но преди това бе прозувачал сигнал за засада.

Пет минути по-късно и гол на Уругвай не бе зачетен. В 39-ата минута Диего Перес получи втори жълт и съответно червен картон и напусна играта. В последните минути на първата част Лугано нацели гредата.

След почивката двата тима продължиха да създават интересни положения. Повечето положения бяха пред вратата на "урусите", които добре се отбраняваха и разчитаха предимно на контраатаки. При една от тях Луис Суарес изведе Диего Форлан сам срещу стража на Аржентина, но ветеранът не успя да се разпише. Две минути преди края на редовното време Хавиер Масчерано също бе изгонен за втори жълт картон и така двата тима останаха с по десет души на терена.

В продълженията пропуски направиха Игуаин и Меси и така се стигна до изпълнение на дузпи. Точни за Аржентина от 11-метровия удар бяха Меси, Николас Бурдисо, резервата Хавиер Пасторе и Гонсало Игуаин. Стражът на Уругвай Муслера спаси силния удар на Тевес и това се оказа решаващо. Диего Форлан, Луис Суарес, Скоти, Валтер Гаргано и Мартин Касерес реализираха дузпите и пратиха Уругвай напред в турнира Копа Америка.

Изпълненията на дузпи:

2:1 Меси
2:2 Форлан
3:2 Бурдисо
3:3 Суарес
Тевес пропуска: Муслера спасява
3:4 Скоти
4:4 Пасторе: Муслера почти спасява
4:5 Гаргано
5:5 Игуаин: бележи с много късмет
5:6 Касерес

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



121