Аржентина се класира за четвъртфиналите на Копа Америка (видео)


Н. Гавазов

В среща от 3 кръг на група А от турнира Копа Америка, националният отбор на Аржентина разгроми Коста Рика с класическото 3:0 и обезпечи класирането си за четвъртфиналите. В герой на мача се превърна нападателят на Атлетико Мадрид Серхио Агуеро, който записа дубъл, а третото попадение за „албиселесте" бе дело на Анхел Ди Мария. Другата звезда в тима на домакините - Лионел Меси също напомни за себе си, след като се отчете с две асистенции.

Играта бе равностойна само през първите десетина минути на двубоя, след което натискът на аржентинците постепенно се усили, за да прерасне в пълно господство в края на полувремето и през цялата втора част. Резултатът можеше да бъде още по-трагичен за костариканците, ако не бяха многобройните пропуски на Игуаин, Агуеро и Ди Мария.

На 16 юли Аржентина ще срещне на четвъртфиналите втория отбор от група С, като сред кандидатите са Уругвай, Перу и Чили. Коста Рика от своя страна остана на трето място с три точки и сега трябва да очаква резултатите в останалите групи на турнира.

Аржентина - Коста Рика 3:0 (1:0)

Голове : Агуеро, 45+1 - 1:0; Агуеро, 53 - 2:0; Ди Мария, 63 - 3:0.

 

Аржентина: Ромеро, Сабалета, Бурдисо, Габриел Милито, Санети, Гаго, Масчерано, Ди Мария (Биля, 79), Меси, Игуаин (Пасторе, 79), Агуеро (Лавеци, 85).

Коста Рика: Морейра, Дуарте, Акоста, Калво (Бренес, 46), Салватиера, Куберо, Леал, Мора, Елисондо (Вале, 57), Кемпбъл, Мартинес (Мадригал, 46).

Жълти картони: Габриел Милито, 21; Санети, 38; Биля, 87; Лавеци, 90+2 - Калво, 44; Дуарте, 49.

Съдия: Виктор Уго Ривера (Перу).

 

83