Хидинк остава селекционер на Турция


Н. Гавазов

Агентът на Гуус Хидинк заяви в сряда вечер, че клиентът му няма да се откаже от поста старши-треньор на националния отбор на Турция, въпреки оставката на човека, който го нае. Но Кеес ван Ниувенхойцен призна също така, че ако Челси и турската футболна федерация (TFF) постигнат споразумение, той и холандският специалист, ще могат да реагират адекватно.

Както е известно, вчера президентът на TFF Махмут Йозгенер обяви, че няма да се кандидатира за още един мандат и това негово решение отново наля вода в мелницата за слухове около позицията Хидинк. Йозгенер е твърд съюзник на 64-годишния холандец и днес в медиите се появи информацията, че с напускането си, босът на турския футбол ще даде зелена светлина за работата на Хидинг на „Стамфорд Бридж".

"Аз наистина нямам никаква представа какво ще се случи след смяната на Йозгенер. Но ще ви кажа, че договорът е с турската футболна федерация, а не с отделен президент. Гуус е човек, който смело приема фактите в живота. Нека изчакаме изборите за нов президент", цитира Press Association Sport думите на агента на Хидинк.

 

105