Тери: Фърдинанд означава много за Англия


Н. Гавазов

В навечерието на днешния квалификационен мач за Евро 2012 между Англия и Швейцария, капитанът на „Трите лъва" Джон Тери заяви, че независимо от неловката ситуация с капитанската лента на националния отбор, той продължава да поддържа комфортни отношения с Рио Фърдинанд и смята партньорството между двамата да продължи и за в бъдеще.

В днешният двубой на „Уембли" двамата защитника ще играят за първи път заедно от 13 месеца насам - последният път това се случи в приятелската среща срещу Япония в рамките на подготовката за Мондиал 2010, а ако се броят само официалните срещи, тандемът бе заедно на терена през октомври 2009 година в срещата срещу Беларусия.

„Между нас отношенията са напълно нормални. Рио, както и преди има голямо влияние в съблекалнята и това е напълно нормално. Ние с него сме свързани и преди историята с капитанската лента. Разговорите ни след това си остават тайна за всички, но между нас всичко е наред. Мислим само за едно - за необходимостта да се представим успешно с националния отбор на Англия. Намираме се в привилегировано положение, защото имаме възможността да защитаваме цветовете на нашата страна, освен това, имаме опит и капитанството си, което е огромна чест и напълно се поддържаме един друг. Надявам се, че всичко това ще ни помогне да се класираме за Евро 2012 и да скрепи още повече партньорството ни", цитира Sky Sports думите на Тери.

 

84