Алонсо: Загубата от САЩ се оказа добър урок за всички


Н. Гавазов

Полузащитникът на националния отбор на Испания Шаби Алонсо смята, че загубата от САЩ с 0:2 през 2009 година в турнира за Купата на Конфедерациите е „добър урок за всички" и е помогнала една година по-късно да бъде спечелена Световната купа. Както е известно, тази вечер от 23:30 часа българско време, в Бостън двата отбора ще излязат отново един срещу друг, но този път в приятелски мач.

„Тази загуба тогава ни помогна много, за да спечелим Световната купа. Ние знаем, че грешки са недопустими в такива големи турнири и мачът ни срещу тях в Купата на Конфедерациите ни дойде много добре и ни послужи като урок за всички времена. Несъмнено е, че нашето ниво оттогава се повиши много. Това изисква обаче да бъдем още по-концентрирани, защото оттук нататък, всеки един отбор ще се стреми да победи световния шампион", заяви Алонсо на снощната пресконференция преди мача, която се проведе в Провидънс.

„Разбрах, че стадионът в Бостън ще бъде пълен, което всички нас ни радва много. Няма по-хубаво нещо от това, да играеш пред пълни трибуни. Относно взаимоотношенията в отбора между играчите на Барселона и Реал, проблеми има и той е журналистически. Аз не искам повече да го коментирам", допълва полузащитникът на Испания.

 

89