Саутгейт: Записахме страхотен резултат


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт коментира победата над Италия с 2:1 в мач от квалификационния цикъл за Евро 2024 в Германия.

"Представянето на Кейн бе изключително. Това можеше да се види още в началото на мача. Да счупиш рекорда по начина, по който той го направи говори много за силата на характера и манталитета на това момче. Не мога да бъда по-щастлив за него и семейството му, те са прекрасни хора, а той е брилянтен професионалист. Бързината, с която го направи е невероятно постижение, той има още много път от кариерата си да извърви..

Показахме две страни на играта си тази вечер. Контролирахме мача страхотно през първото полувреме и пробивахме защитната им линия всеки път, когато опитвахме. Изглеждахме наистина опасни. Трябваше да приключим мача по-рано и да вкараме трети гол преди почивката. Но имахме проблеми в началото на второто полувреме, допуснахме неприятен гол и направихме няколко грешки. В крайна сметка обаче ние записахме страхотен резултат“, заяви Саутгейт.

149