Сантош: Имаше само един отбор на терена


Н. Гавазов

Старши -треньорът на португалския национален отбор Фернандо Сантош обобщи мача с Испания (0:1).

"Отборът ни действаше организирано през първото полувреме. През първите 60 минути имаше само един отбор на терена. Играхме добре, въпреки факта, че Испания владееше повече топката. Но трябваше да движим по-активно топката, за да пробием нейната защита, както и да пресираме по-агресивно при загуби.

През първото полувреме ние създадохме няколко положения, докато испанците нямаха нито едно. След почивката бяхме много добри. В първите 15 минути на второто полувреме все повече натискахме, създадохме 2-3 положения за гол. Но след това загубихме топката, върнахме се назад и спряхме да натискаме. Но въпреки това успяхме да създадем още два добри момента. Те обаче не успяха да отбележат.

Трябва да играем в определен стил, без значение кой е съперникът ни. В част от мача успявахме, но след това спряхме да държим топката. Испания започна да натиска и без да създаде наистина опасни положения, успя да отбележи.

Смяната на Жота? Той ме помоли да го сменя, защото бе изморен. Смяната, която щях да направя, не включваше излизането му, напротив, щях да го поставя на друга позиция, за да може отборът да продължи да владее топката. С добавянето на Рафаел Леао и Витиня щеше да е лесно да имаме повече притежание на топката, двете смени бяха предназначени да подсилят халфовата линия и да разпънат играчите на Испания в атака, в крайна сметка допуснахме гол“, заяви Сантиш пред RTP.

460