Гарет Бари ще води Англия срещу Гана


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Англия по футбол Фабио Капело потвърди появилата се по-рано информация, че в утрешния приятелския мач с Гана на „Уембли" капитанската лента е носи полузащитника на Манчестър Сити Гарет Бари, името на когото не фигурираше в състава на „Трите лъва" в съботната квалификация за Евро 2012 срещу Уелс.

Както по-рано FUTBOL TV съобщи , необходимостта от друг капитан възникна, след като Фабио Капело освободи от лагера на тима Тери, Франк Лампард и Ашли Коул от Челси, Уейн Рууни от Манчестър Юнайтед и Майкъл Доусън от Тотнъм, като един от тях е първият капитан на отбора Джон Тери. В същото време се очаква в игра срещу Гана да се появят Анди Керъл, Фил Ягиелка, Джак Уилшър, Скот Паркър и Лейтън Бейнс.

„Гари е добър играч и добър капитан. Освен това, той има най-много изиграни минути от играчите, които ще излязат във вторник на терена. Но тези, които ще играят срещу Гана, също са много добри футболисти. Надявам се да покажем истинския дух на отбора. Този, който демонстрирахме в първите 30 минути на двубоя срещу Уелс", заяви Фабио Капело.

 

121