Капело: Трябваше ли да търся Фърдинанд, за да се срещнем?


Н. Гавазов

Селекционерът на Англия Фабио Капело заяви, че съжалява за начина, по който бе разрешен проблема с възстановяването на капитанската лента на Джон Тери, но също така разкри, че не е могъл да се срещне с бившия капитан Рио Фърдинанд. Както е известно, защитникът на Манчестър Юнайтед бе лишен от лентата, докато лекува травма и италианският специалист призна, че е трябвало по-добре да се реагира около цялата ситуация.

„Опитах се да се видим, когато Юнайтед игра с Олимпик Марсилия, но това не се случи, а аз предпочитам нещата да се уреждат лично, а не по телефона", заяви Капело за Sky Sports.

„Но това не се случи, защото той не дойде при мен. Задайте въпроса на него, а не на мен. Аз бях в ложите на гостите. Трябваше ли да тръгна да го търся? Ще се радвам, когато в бъдеще се срещна с него. Уважавам играчите и понякога съжалявам какво се случва, но всеки прави грешки", продължава италианският специалист.

Капело също така разкри, че решението му да даде лентата ма Тери е дошло през февруари на мача с Дания, когато играчът не получи лентата през второто полувреме. 64-годишният специалист тогава е сметнал, че защитника е изтърпял наказанието си и вече е готов да води отбора на своята страна.

„Нещо се случи о време на мача в Копенхаген и през второто полувреме се разстроих за Тери, когато видях какво става. Веднага след това помислих, че му е време, след една година наказание да се върне и бъде отново капитан. Когато разбрах, че Джерард и Фърдинанд няма да бъдат готови, реших, че за отбора е много важно именно той да го поведе. Разговарях с играчите преди да взема решението и всички те се зарадваха много, защото Тери е много важен лидер, както на терена, така и в съблекалнята", допълва Капело.

 

96