Прандели отсвири Балотели и Де Роси от националния


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Италия приложи с цялата му строгост „етичния кодекс", за да блокира участието на Даниеле Де Роси и Марио Балотели в мачовете на Скуадрата срещу Словения и Украйна, съобщава новината Football Italia. През октомври специалистът заяви, че прилагането на т.нар. „етичен кодекс" ще бъде задължителен за всички и компромиси няма да се правят, а ако играчите, които не го спазват няма да имат място в националния отбор на Италия.

Очакваше се Балотели да направи своето завръщане в националния отбор на Италия след травмата, която го беше сполетяла, но след шокиращия червен картон в срещата-реванш от Лига Европа на Манчестър Сити срещу Динамо Киев той отпадна от състава.

Полузащитникът на Рома Де Роси също отпадна, след като игра непочтено срещу Дарио Сърна по време на срещата от Шампионската лига срещу Шахтьор Донецк, за което получи наказание от УЕФА да не участва в три мача в евротурнирите.

В същото време Прандели смята да покани някои нови имена като защитника Игнацио Абате от Милан и полузащитника на Чезена Марко Пароло.

 

126