Гнабри: Пристигането ми в националния е празник


Н. Гавазов

Нападателят на Байерн Мюнхен и националния отбор на Германия Серж Гнабри сподели впечатленията си от старта на сезона.

"Чувствам се много комфортно в Байерн и имам малко повече време, съгласно договора, за да преценя по -подробно позицията си в клуба. Нека изчакаме малко и тогава ще говорим за моето бъдеще.

Помня много добре нашите времена под ръководството на Ханси Флик в Байерн, така че пристигането ми в националния отбор под негово ръководство се възприема като празник. Той познава качествата ми много по -добре от треньорите, които не са имали практика с мен. Същото се отнася за други футболисти на Байерн.

Сега се чувствам много добре - постепенно успях да се отдалеча от контузията си, а головете в началото на сезона определено помогнаха да върна самочувствието си на правилното ниво. Сега искам да пренеса формата от клуба в мачовете на националния отбор.

Мисля, че в момента има много силна конкуренция от млади играчи в националния отбор. В Германия винаги има достатъчно млади таланти, но сега поколението U-21 е много силно. Ханси разполага с колосален по размер басейн с таланти, така че може да извади всеки от него. Това е много добър сигнал за германския футбол и в частност за националния отбор.

Това важи и за моя съотборник в Байерн Мюнхен  Джамал Мусиала. Той все още има твърде детско лице, но напредъкът му е безумен. Той се развива точно в хода на играта и това го прави много по -зрял на терена, отколкото показва паспортът му. Той е на прав път", заяви Гнабри.

256