Капело: Уилшър ще стане голям играч


Н. Гавазов

Селекционерът на английския национален отбор Фабио Капело смята, че Джак Уилшър има големи шансове да стане една от звездите на Англия, съобщава Daily Mail. Според италианския специалист, допълнително голямо предимство пред полузащитника е, че той играе в голям тим какъвто е Арсенал, което няма как да не се отрази положително върху кариерата му. Както е известно, играчът на „артилеристите" прогресира с всеки изминат мач, което накара Венгер да го наложи в основния състав и да му дава постоянно възможност за изява.

„Това е един млад и много перспективен играч. Знам, че предпочита да играе атакуващо, но според мен един интелигентен футболист може да играе навсякъде. Важно е той да бъде уверен и да не излиза със страх на терена. Всички ние вярваме в него", цитира Daily Mail думите на Капело.

„Най-важното е, че Джак играе за изключително голям тим. Арсенал се опитва да спечелят Лигата, а това за един толкова млад играч е сериозно предизвикателство. Уилшър е само на 19, но много големи играчи започнаха млади - Брези, Малдини, Раул", завършва италианският специалист.

 

182