Капело не може да забрави гола-фантом на Лампард


Н. Гавазов

Бившият старши-треньор на националния отбор на Англия Фабио Капело заяви, че все още е преследван от гола-фантом на Франк Лампард срещу Германия на Световното първенство през 2010 г.

Този запомнящ се мач от 1/8 -финалите на Световното първенство през 2010 г. завърши с победа на Германия с резултат 4: 1, но всичко можеше да се окаже по различен начин, ако голът на Лампард, отбелязан по всички правила в 39-ата минута, бе зачетен.

Тогава съдийската бригада тотално се провали, вземайки грешното решение по отношение на попадението на Франки,  

което шокира препълнения стадион и много милиони зрители - както и Капело, който все още си спомня това.

"Мисля, че германският отбор беше млад отбор, много млад. Когато млад отбор води с 2:0, а след това резултатът става 2:2, той има психологически проблеми. При нас щеше да е обратно, ние щяхме да получим огромен тласък.

Но това не бе предопределено да се случи (защото голът на Лампард не бе признат) и не мога да го извадя от главата си. Все още ме преследва.

Бих искал да видя второто полувреме, ако бе зачетен  този гол. Ударихме напречната греда, имахме моменти, но след почивката те вкараха трети, а след това и четвърти.

Предвиждах това: увеличихме натиска, станахме по-добри и след това изравнихме, но не признаха гола. Работихме две години и поради грешка на някой друг се прибрахме", заяви Капело.

235