Италия ще настоява за преместване на Европейското


Н. Гавазов

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина ще настоява за преместване на Европейското първенство на конференцията на УЕФА във вторник. Служителят смята за основна задача завършване на  националните първенства това лято.

"Ще се опитаме да стигнем до края на първенството, защото ще бъде по-правилно и справедливо да защитим многобройните инвестиции и инвестициите на нашите клубове. Надявам се, че ще успеем до 30 юни, защото освен Серия А, има и други лиги, които също трябва да приключат. Трябва да определим  участниците в Шампионска лига и Лига Европа, ще се опитаме да не надвишаваме крайния срок до края на юни.

Във вторник ще предложим на УЕФА да премести Европейското. Безопасността и здравето трябва да са на първо място. Италия изпреварва Европа с две седмици, другите страни все още не са наясно с реалното състояние на нещата. Сега трябва да оставим нашите момчета у дома", заяви Гравина.

Във вторник, 17 март, на конференцията на УЕФА с 55 асоциации-членове ще бъде обсъден вариантът за преместване на Европейското за декември тази година. Освен това турнирът  може да бъде отложен и за  2021 г. и на практика няма шансове за провеждане на Европейското  в предварително планираното лятно време.

121