Саутгейт е открит за връщането на Варди в отбора


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт заяви, че вратата на националния отбор е отворена за нападателя на Лестър Джейми Варди.

Напомняме, че Варди завърши международната си кариера след Световното първенство през 2018 година. По това време Хари Кейн вече се бе утвърдил като главен нападател на англичаните и Джейми реши, че няма смисъл да се напряга, ако не играе редовно.

Оттогава Варди сякаш е намерил второ дихание. Джейми вкара три гола в четири мача през новия сезон във  Висшата лига и Саутгейт признава, че ветеранът пак ще се завърне в националния отбор преди Евро 2020.

"Очевидно е, че играе добре. Когато взе това решение, ние не затворихме вратата помежду си. Той не вижда смисъл да бъде канен в  националния отбор на тази възраст, ако не попада в стартовия състав, и аз мога да разбера това.

Освен това искахме да наблюдаваме развитието на по-младите играчи. Затова не виждам причина да го върна веднага, но що се отнася до бъдещето, вратата не е затворена за него - той остава играч от най-високо ниво и продължава да вкарва важни голове в големи мачове.

Той също така има характер, който ни харесва, така че да, вратата винаги е отворена между нас", заяви Саутгейт.

Напомняме, че по-рано Гарет каза, че дори мястото на Хари Кейн не е гарантирано в стартовия състав на "Трите лъва", ако звездата на Тотнъм не се намира в добра форма:  "Например миналото лято решихме, че той не е готов да влезе в стартовия състав, така че не мисля, че всеки играч може да бъде незаменим изобщо. В противен случай това е опасно  за всеки отбор и нездравословна ситуация за играча"

Варди направи своя дебют за националния отбор на Англия на 7 юни  2015 година срещу Ирландия на "Авива", заменяйки Уейн Рууни в последните 15 минути. Общо Джейми има 26 мача и 7 гола за "Трите лъва".

124