Моуриньо поема Португалия?


Н. Гавазов

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо може да бъде спасител за португалския национален отбор в следващите му два мача , съобщава новината La Record . Както е известно, бившия вече национален селекционер Карлос Кейрош бе освободен от поста си, след като първо получи наказание от Федерацията по футбол на Португалия да не води отбора  шест месеца. Причината за това решение бе конфликта му с антидопинговата комисия в навечерието на Мондиал 2010.

Португалия стартира кампанията си за Евро 2012 с равенство срещу Кипър у дома и загуби гостуването си срещу Норвегия и има само една точка от два мача. Това всъщност бе последната капка, която накара шефовете на португалския футбол да освободят Кейрош.

Според изданието, представители на Федерацията ще се срещнат с агента на Моуриньо Хорхе Мендес и ще обсъдят вариант при който Специалния би могъл да застане начело на националния отбор на иберийската страна.

Специалистът Пауло Бенто също е вариант да поеме поста в дългосрочен план, но ако Моуриньо се съгласи, именно той ще води Португалия срещу Исландия и Дания, като разбира се ще продължи работата си в Реал Мадрид.

 

153