Край на кариерата на Анелка в националния отбор на Франция


Н. Гавазов

Никола Анелка получи забрана от френската федерация по футбол (FFF) да не играе в 18 мача за националния отбор на страната си, съобщи официалния сайт на FFF. Капитанът Патрис Евра пък бе наказан за пет мача, за това, че е организирал бойкот на тренировките на тима по времето на Мондиал 2010 и е подкрепил Анелка, когато нападателя на Челси бе изгонен от Доменек.

Дисциплинарната комисия на FFF наказа също така и Франк Рибери с три мача и един мач Джереми Тулалан. Петият извикан футболист - Ерик Абидал избягна санкциите, след като не бе намерен за виновен в нищо.

„Играчите сега осъзнават, че те никога не е трябвало да вършат това. Трябва да призная, че те наистина заслужават още един шанс. Мисля, че те сега трябва да затворят старата страница и да продължат напред. Имахме добър диалог, който продължи достатъчно дълго", заяви Жан-Луи Валентин, който свидетелства по време на изслушванията на футболистите от Дисциплинарната комисия.

Никакви други официални изявления не бяха направени, включително и играчите отказаха да коментират пред медиите.

Според специалистите, това наказание слага почти сигурно край на кариерата на 31 годишния Анелка в националния отбор на Франция.

 

130