Изхвърлят Евра до живот от националния отбор на Франция?


Н. Гавазов

Бившият капитан на националния отбор на Франция Патрис Евра, а също така и неговите партньори Никола Анелка, Франк Рибери, Ерик Абидал и Джереми Тулалан днес трябва да бъдат изслушани по повод станалия печално известен конфликт по време на Световното първенство по футбол и бойкота на тренировъчните занимания на "петлите". Очакванията са, че ще им бъде наложено наказание, което може да бъде от порицание до пожизнено отстраняване от националния отбор на Франция, съобщава АР . Те вече бяха наказани един път, като не си получиха възнагражденията за класирането на Мондиал 2010, а действията на петимата футболисти бяха осъдени от президента на Франция Саркози, както и други политически дейци.

Според Лилиан Тюрам, Евра трябва да бъде отстранен завинаги от националния отбор. Друга е позицията на Лоран Блан, който се обяви против крайни наказателни мерки.

"Аз станах треньор не за това да се наказва някой. Искам да разполагам с най-добрите футболисти. Ако се търсят максимални резултати, то тогава аз имам нужда от най-оптималния състав", цитира АР Блан.

 

218