Марадона: Грондона е лъжец, а Билардо предател


Н. Гавазов

Диего Марадона, след своето оттегляне от националния отбор на Аржентина подложи на критика ръководителя на местната футболна федерация Хулио Грондона, обвинявайки го, че е бил лъган от него. Той не спести обвиненията си и срещу техническия директор Карлос Билардо, заявявайки, че е предател.

„Грондона ме лъга, а Билардо ме предаде. След загубата от националния отбор на Германия в четвъртфинала на Световното първенство, ръководителят на федерацията каза, че е доволен от свършената работа. Той ме помоли да не си подавам оставката. А след това в Аржентина реши да уволнява седем човека от моя екип. Това е същото все едно, че иска аз да си тръгна. Дори не съм обсъждал въпроса с уволнението на хората ми. Станах и си тръгнах", заяви Марадона пред АР.

„Въпреки, че всички бяхме в траур загубата, Билардо започна задкулисни игри, за да ме измести от поста старши треньор на отбора. Аз до последно защитавах всички и поемах ударите върху себе си: футболисти и техническия персонал бяха защитени от мен през цялото време. Хората го усещаха това. Аз направих всичко по моите сили. Мисля, че ми се удаде успешно да внуша на тези които бяха около мен, да се гордеят със страната си", завършва Диего.

 

 

170