Торес: Позволете ми да играя!


Н. Гавазов

Фернандо Торес е имал частна среща с треньора на испанския национален отбор Висенте дел Боске, на която е помолил да му бъде позволено да вземе участие във финала за Световната купа, който ще се играе утре вечер в Йоханесбург. Футболистът е обещал на треньора си, че няма да го разочарова ако започне в стартовия състав, и го е уверил, че се чувства напълно готов за двубоя. Както е известно, Холандия и Испания излизат в неделя, 11 юли от 21:30 часа на „Сокър Сити „ в Йоханесбург в последен двубой от Мондиал 2010, в който ще стане ясно кой ще бъде новият световен шампион по футбол.

Торес с основание е притеснен за мястото си в отбора на Боске срещу „оранжевите", след като представянето му по време на цялата кампания на „Ла Фурия" в Африка бе ужасяващо и до момента нападателят на Ливърпул няма отбелязан нито един гол в турнира. В полуфиналната среща срещу Германия селекционерът на испанския национален отбор остави Фернандо на резервната скамейка, а на негово място като титуляр започна полузащитникът на Барселона Педро, който направи блестящ мач.

Дел Боске все още не е обявил кой ще започне срещата. Специалистът съобщи стартовия състав за полуфинала срещу Германия три часа преди мача, и най-вероятно ще използва същата тактика и в неделя вечер. В отбора на Испания обаче има огромна симпатия към Торес, който влезе в най-големия турнир в кариерата си след един сезон изпъстрен от поредица контузии, не напълно възстановен, и освен това претърпя пълен провал на клубно ниво.

„Той е страхотен като човек и футболист. Ние имаме абсолютно доверие в него. Големите играчи са големи, дори и да не вкарат гол", заяви бившият му съотборник в Ливърпул Шаби Алонсо.

 

131