В отбора на Аржентина назрява скандал


Н. Гавазов

В националния отбор на Аржентина, независимо от успешното представяне на Световното първенство в Южна Африка и дружелюбната атмосфера създадена от ексцентричния треньор Марадона, назрява скандал след като играчите се разделиха на два лагера, съобщава новината Clarin. Според изданието, редица играчи са изразили своето недоволство по повод на това, че наставникът ги е отлъчил от основния състав.

Верон, Гутиерес и Самуел са изразили възмущението си от пренебрегването им. Те открито изразили своя протест за това, че в последните срещи на тима Марадона им осигурил малко игрово време или въобще се отказал от услугите им. Така например Верон пропусна мача с Корея, а на осминафинала срещу Мексико влезе 22 минути преди последния съдийски сигнал. Гутиерес пропусна третата среща в груповата фаза и игра само 12 минути на осминафинала. Самуел, който започна турнира в основния състав, след травмата, получена във втория кръг на групите, така и не влезе в игра повече.

Самият Марадона опроверга тези слухове. Според треньора, той има великолепни отношения с играчите си, а причината за решението му спрямо тримата недоволни футболисти е, че те не са готови да играят всичките 90 минути.

Следващият мач на „албисилесте" е в Кейптаун на 3 юли, като съперник на двукратните световни шампиони ще бъде отборът на Германия.

 

287