Мунтари: Сега цяла Африка ще ни аплодира


Н. Гавазов

Полузащитникът на Гана Сали Мунтари сподели своите впечатления от емоциите, свързани с класирането на отбора му на осминафиналите на Световното първенство по футбол. Както е известно, африканците загубиха от Германия с 0:1, но в другата среща Австралия победи Сърбия с 2:1, което класира Гана за плейофите, където ще срещне тима на САЩ.

„Може само да се гордеем с това което направихме. Сега вече цяла Африка ще ни аплодира. Това е един велик ден за всички - не само за нас, а за целия африкански футбол. Бяхме много близо до гол и мисля, че играхме добре и заслужаваме успеха си", цитира Reuters Мунтари.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Старши треньорът на Гана Милован Раевац изрази удовлетворението си от играта на своите възпитаници и отдаде заслуженото на съперника.

„Някои си мислят, че трябва да започваме с празненствата. Сега обаче не е време за празнуваме, защото следващия мач е много близо. Ние знаехме, че мача ще бъде много труден, защото целта ни е класиране на плейоф, но Германия искаше същото и от резултата в нашия мач зависеше това. Играхме отлично, оказахме добра съпротива на съперника си и дори имахме шанс да вкараме. Германците показаха, че са едни от най-добрите отбори в света и съм убеден, че стигнат напред", цитира Kickoff наставника на африканския тим.

 

192