Джерард: Ще трябва да подобрим играта си


Н. Гавазов

Капитанът на националния отбор на Англия Стивън Джерард се изказа по повод бледата игра на своя отбор в срещата срещу Алжир. Както е известно, „Трите лъва" завършиха и втората си среща на Световното първенство без победа, като този път дори не успяха да отбележат гол.

„Головете - това е което ни липсва. Аз не съм доволен от изпълнението ни и е необходимо е да работим повече", заяви Джерард пред Sky Sports.

"Ако искаме да останем на турнира и да продължим в следващия етап, задължително ще трябва да подобрим играта си. В последната третина не изглеждахме изобщо добре и не успяхме да осъществим някакъв пробив, с който да застрашим вратата на противника ни", продължава капитанът на Англия.

„Дали натискът върху нас си дава отражение? Не, не всички в отбора са засегнати от медийния шум. Но никой не може да се оправдава с това. Имаме да вършим работа - просто трябва да излезем и да победим в последния си мач. Това сега засилва натиска върху нас, но трябва да се справим, защото нямаме друг шанс", допълни Джерард.

„Не мога да ви кажа причините поради които не бяхме добри. Ще ги анализираме в следващите дни. Но се вижда, че не бяхме агресивни достатъчно. Особено през последната третина не успяхме да направим нито един пробив. Трябваше да победим Алжир, но те играха сякаш са на финал за Световната купа и се представиха великолепно. Заслужават поздравление", завършва Стиви.

 

162