Кулеманс: Голямото разочарование ще бъде Испания


Н. Гавазов

Известният в миналото нападател на Брюж и националния отбор на Белгия Ян Кулеманс, който изигра рекордни като брой мачове за "червените дяволи" даде своя коментар за започващото в петък Световно първенство по футбол. Според него, фаворити за спечелването на титлата са отборите на Бразилия, Аржентина и Холандия. Провалът ще бъде за отборът на Испания, които са подложени на голям психологически натиск.

"Фаворитите са известни и това са старите ни познайници - Бразилия, Аржентина и Холандия. Всеки един от тези отбори се отличава от останалите със своя стил на игра, но същевременно ги обединява равностойността на играчите им. Много се изприказва за кадровите проблеми на германците, но който отписва Германия ще сгреши. Същото важи за Италия, които без много шум са постигали много. Това е един хитър отбор", заяви Кулеманс пред VRT Sporza.

"Защо не посочих Испания? Те всеки път ги включват сред фаворитите и какво? На мен ми се струва, че испанците имат проблеми в психологически план. Да си "счупиш" краката за да достигнеш далеч - за това се иска характер, но най-вече и опит. Боя се, че отборът на Дел Боске ще бъде голямото разочарование на Световното първенство. Сега те са един добре играещ тим. Но красива игра в решаващите моменти не е достатъчно да те направи победител", завършва легендата на белгийския футбол.

 

205