Ривалдо: Запалянковците винаги искат голове


Н. Гавазов

Полузащитникът на най-новия клуб в света - Буньодкор Ривалдо, даде своето мнение за перспективите пред националния отбор на Бразилия в започващото в петък Световно първенство по футбол. Според него натискът върху тима винаги е огромен и запалянковците винаги искат голове, което може да се окаже проблем пред „селесао".

„Бразилия има много добър отбор. Разбира се, отпаднаха някои великолепни играчи, но винаги е така - всички не могат да отидат на Световно първенство", заяви Ривалдо в интервю за Globo.

„Освен това натискът върху тима винаги е голям, а преди всеки Мондиал треньорът е подложен на критика за това, че не е взел този или друг играч. За съжаление, това се получава винаги, защото всеки иска да види своите любимци в „селесао", продължава полузащитникът.

„Нашият отбор започна да играе отлично в защита и да задържаме продължително топката. Но запалянковците си искат головете. Това може да бъде проблем за Бразилия, защото силите са изравнени и сега трудно могат да се вкарват много голове, както преди", завършва Ривалдо.

 

188