Испания размаза Полша преди старта на Мондиала (видео)


Н. Гавазов

Периодът на мачовете преди началото на Мондиал 2010 е към своя край, а след три дни, противопоставянето между ЮАР и Мексико ще даде старта на главното футболно събитие на планетата за последните четири години. Във вторник вечер на стадион „Нуева Комдомина" в Мурсия, действащите шампиони на Европа посрещнаха отборът на Полша в последна, генерална репетиция преди големия форум. Както е известно, испанците не зарадваха своите фенове с изобилие от приятелски мачове и в периода на подготовката си изиграха само два: срещу Саудитска Арабия (3:2) и Южна Корея (1:0).

В последната си контрола обаче, „Ла фурия" загатна за намеренията си на Мондиал 2010, побеждавайки своя съперник от Полша с 6:0 и с чувство на удовлетвореност, и без загуба в 12 поредни мача може да поеме към Южна Африка.

Както и се очакваше, Серхио Рамос не игра заради почивката, която му бе дадена от треньорския щаб. Интересното е, че Капдевила и Арбелоа - конкуренти за място в основния състав започнаха по различните краища на защитата, а отборът на Дел Боске излезе само с един нападател - Давид Вия.

Това не попречи на домакините, които играха много спокойно и видимо за удоволствие на публиката и за себе си, да нанижат цели шест гола във вратата на Кушчак, който в края на срещата не знаеше къде се намира.

Начало на голеадата даде Давид Вия в 12 минута след пробив отляво на Иниеста, а само две минути по-късно Силва увеличи за 2:0. Третият гол бе дело на Алонсо в 51 минута, след оригинално изпълнение на 30 метров пряк свободен удар от Шави. Четвъртия гол бе дело на Фабрегас в 58 минута, който получи топката след прекрасен пас на Алонсо - нещо което е запазена марка за полузащитника на Реал Мадрид. Петият гол отбеляза Торес в 76 минута, а крайния резултат оформи Педро в 81 минута.

Така Полша не успя да опонира както трябва на своя съперник. Испанците размазаха поляците, вкарвайки им шест гола, но това явно не бе предела, защото домакините играха по-скоро за да доставят приятни емоции на своите фенове. Съвсем скоро ще очакваме продължение на футболния празник със срещата Испания - Швейцария, която ще се играе на 16 юни.

 

 

191