Половин Америка смята, че САЩ ще спечели Световното


Н. Гавазов

Докато букмейкърите и специалистите в целия свят считат Испания, Бразилия и Англия за фаворити за спечелването на Световната купа, в Северна Америка очакванията са, че турнира ще бъде спечелен от САЩ. Изследване на компанията Nielsen Media Research показало, че това мислят 46 % от североамериканското население, съобщава информацията АР.

Според изследването, местните жители отдават дължимото на добрата готовност и подготовка на американския отбор, а допълнителна увереност в постигането на успех е факта, че на последното издание за Купата на Конфедерациите САЩ победи действащия шампион на Европа Испания.

„Футболът е най-динамично развиващия се спорт в Америка, голяма роля за което изигра преминаването на Дейвид Бекъм в Лос Анджелис. Местното население увеличи своя интерес неимоверно много и стана въпрос на чест техните деца да се занимават със този спорт. Тренировките, манталитета и настройките се доближиха до това на европейските отбори, които са пример за подражание. Трудно е да кажем колко се доближихме в работата си до водещите сили, но истината е, че сме много по-близо отколкото преди", коментира ситуацията Тони Петра, един от ръководителите на регионалния отдел на Nielsen Media Research.

 

197