Канаваро: Италия е една смешна и нелепа страна


Н. Гавазов

Капитанът на националния отбор на Италия Фабио Канаваро изрази своето разочарование от средствата за масова информация, които в течение на целия вчерашен ден раздухаха скандала около полузащитника на „скуадрата" Клаудио Маркизио. Както е известно, футболистът на Италия и Ювентус бе обвинен от фен на Рома в неуважение на химна на своята страна, а случката намери място на първите страници на вестниците на Апенините.

„Забиването по време на химна дойде само и единствено заради това, че ние объркахме порядъка на строфите. Всеки може да допусне грешка, в това число и Маркизио - той просто отпадна от общото пеене. Заради неговата грешка се ухилихме, но това е - Италия е една смешна и освен това нелепа страна", заяви Kанаваро пред Sky Sport Italia .

Днес скандала продължи да набира скорост, след като депутатът от парламента Паоло Ченто призова Марчело Липи да отзове Маркизио, а министърът на вътрешните работи да предприеме разследване.

Друг член на парламента - Роберто Калдероли пък призова Футболната федерация на Италия да  ореже бонусите на футболистите от националния отбор на страната.

„Няма да коментирам. Само ще повторя, че Италия - нелепа страна", заяви по този повод Канаваро.

 

202