Нещата се обърнаха - този път България вкара три и победи Швеция (видео)


F.

България записа победа над Швеция след около 50 години пауза. "Трикольорите" допускаха поражения 0:3 в последните си няколко мача срещу този съперник, но днес се наложиха с 3:2 в двубой от квалификационна група "А" за Мондиал 2018 в Русия.

Станислав Манолев бе точен с глава в 12-ата минута, след като засече отлично центриране на Георги Миланов. В 16-ата минута правещият много добър дебют за националния тим Пламен Илиев бе страхотен. Вратарят спаси дузпа на Форсберг, която бе отсъдена за нарушение на Костадинов в наказателното поле.

Швеция стигна до равенство в 29-ата минута. Тогава Лустиг бе точен с глава след центриране от корнер, като бранителят бе оставен непокрит в центъра на отбрана - 1:1. В 33-ата минута Георги Костадинов изкупи вината си за дузпата и се разписа с глава, засичайки центриране от фаул на Ивелин Попов.

Минута преди края на първата част гостите отново изравниха. Берг бе точен с глава, след като защитата на българите го забрави в наказателното поле. В 80-ата минута Чочев оформи крайния резултат с хубав удар, завършвайки отлична контра на своя тим.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



116