Португалия се измъчи, но си спечели бронзовите медали (видео)


В. Мухарски

Португалия се наложи над Мексико с 2:1 в малкия финал за третото място за Купата на конфедерациите. Трябва да се отбележи, че европейският шампион бе без голямата си звезда Кристиано Роналдо. Именно "мореплавателите" бяха по-активни през първата част, но така и не стигнаха до гол.

Най-чистото положение бе в 15-ата минута, когато реферът отсъди дузпа, след като Рафа Маркес спъна Андре Силва в наказателното поле. Съдията провери ситуацията с видеоповторение и след това показа и жълт картон на бранителя. Андре Силва обаче не успя да се разпише, благодарение на отличната изява на Гийермо Очоя, който нацели ъгъла и изби.

В 54-ата Нето си отбеляза автогол, засичайки центриране на Чичарито. В 61-ата Желсон Мартинш стреля с глава от няколко метра, но Очоя бе блестящ днес и изби. В 65-ата Вела отправи нелош удар от въздуха - покрай близката греда. В 82-ата Чичарито беше изведен сам срещу вратаря, но Патрисио излезе добре и спаси отбора си от нов гол.

В добавеното време Португалия все пак стигна до гол. Включилият се в атака Пепе засече с бутоните - центриране на свой съотборник и по този начин прати мача в продълженията.

В 104-ата минута резервата Адриен Силва се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле. В 106-ата минута Семедо си изкара втори жълт картон, след като изрита в главата съперников играч. Така Португалия остана с човек по-малко. В 112-ата минута Химерес също си изкара втори жълт картон и така "ацтеките" също доиграха срещата с десет души на терена. В края на продължението и треньорът Хуан Карлос Осорио бе изгонен от рефера.

Така резултатът се запази непроменен и в крайна сметка Португалия се поздрави с бронзовите медали в турнира.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



170