Германия е на финал след бой над Мексико


F.

Германия се справи, без особени проблеми, с тима на Мексико и по този начин ще играе на турнира на финала в турнира за Купата на конфедерациите. Бундестима много бързо нанесе двоен удар на своя съперник, с което си улесниха работата през този мач. Още в шестата минута Леон Горецка откри резултата. Той бе изведен от Хенрикс през центъра и с прецизен удар прати топката покрай Очоа. Секунди по-късно отново Горецка се озова на отлична позиция след подаване на Вернер. С диагонален удар халфът на Шалке удвои преднината на немците.

"Ацтеките" така и не намериха верния към съперниковата врата, напротив - чистите положения бяха за световните шампиони. В 19-ата минута Вернер се озова сам срещу Очоа, но стреля в тялото на вратаря. До края на първата част  Хавиер Ернандес и компания така и не успяха да намалят резултата.

В 58-ата минута интригата в двубоя приключи. Дракслер изведе Хектор зад защитата на съперника (но останаха съмнения за засада), като бранителят намери Вернер пред опразнената врата, а той направи резултата класически. Мачът обаче бе интересен до края, като в последните минути паднаха два гола. Първо Мексико все пак успя да стигне до почетно попадение, като това бе факт в 89-ата минута, когато Фабиан се разписа за своя тим. В добавеното време обаче Юнес оформи крайния резултат за своя тим,

165