Ирландия измъкна точка от Австрия, Молдова и Грузия също с реми


F.

Ирландия и Австрия направиха 1:1 в квалификацията за Мондиал 2018 година. Точката се оказа достатъчна за селекцията на Мартин О'Нийл, за да излезе начело в класирането на Група D поне до изиграването на мача на досегашния лидер Сърбия.

Гостите бяха близо до трите точки в Дъблин, но Джон Уолтърс вкара важния гол за 1:1 в 85-ата минута след грешка на Александър Драгович. Защитникът на Байер Леверкузен може да носи вина за гола, а Уолтър успя да овладее и с мощен диагонален удар, прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Хайнц Лиднер.

Преди това Мартин Хинтерегер, беше реализирал за австрийците в 31-вата минута след заучено изпълнение на корнер.

Малко след изравнителното попадение на Уолтърс - домакините вкараха още веднъж, но реферът не зачете гола заради нарушение в атака. Австрийците остават на трета позиция преди късния мач от групата.

В другата среща от 19:00 часа Молдова и Грузия направиха 2:2. Молдовците поведоха след четвърт час игра, като точен бе Раду Гинсари. В 36-ата минута Атонюк асистира на Александру Дедов, който с удар пред точката за дузпата покачи на 2:0.

Грузините намалиха изоставането си в 66-ата минута чрез резервата Маребашвили, който се разписа от зоната на дъгата на пеналта за 1:2. Равенството бе възстановено в 70-ата минута, когато се разписа Казаишвили със силен удар границата на наказателното поле. Така двете селекции запазиха статуквото в подреждането – грузинците са пети с 3 точки, а молдовците шести с 2 пункта.

116