Белгия измъкна равенство от Холандия, Беларус изненада Гърция


F.

Холандия стигна само до равенство - 1:1 със съседа си Белгия на "Амстердам Арена" в приятелска среща. "Лалетата" бяха по-добри вече се виждаха като крайни победители, но гостите стигнаха до равенството с късно попадение.

Дави Клаасен в 38-ата минута от дузпа изведе "оранжевите" напред в резултата, но в 82-ата минута Яник Ферейра Караско изравни за "червените дяволи".

При първия гол Ян Вертонген дръпна за фланелката Джеремайн Ленс в наказателното поле на белгийците, като последният падна на тревата и реферът посочи бялата точка. Дави Клаасен с мощен шут не остави шансове на Симон Миньоле. Изравнителното попадение падна, след като нападателят на Атлетико Мадрид опита далечен шут, топката се отклони от играч на "лалетата" и попадна във вратата на Стекеленбург за крайното 1:1.

В друга интересна среща Беларус се наложи над Гърция насред Атина с 1:0. Единственият гол падна в 14-ата минута, когато Сергей Поритевич опъна мрежата на "елините". Веднага след това домакините можеха да изравнят, но Карелис направи пропуск. Като цяло домакините имаха много положения, но така и не успяха да се разпишат.

180