Белгия пак ще сломи Босна


Н. Атанасов

Белгия - Босна и Херцеговина
Стадион: "Крал Бодуен", Брюксел
Дата: 07.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)

Определяният напълно резонно като фаворит в квалификационна група "Н" състав на Белгия започна с очаквана победа похода си към Русия. В официалния дебют на новия национален селекционер Роберто Мартинес "червените дяволи" не срещнаха особени затруднения и спечелиха с 3:0 гостуването си на Кипър. Точни за белгийците бяха Лукаку на два пъти и Караско. Именно предстоящият Мондиал ще бъде поредната сцена, където мнозина ще очакват Белгия да постигне нещо значимо, с оглед факта, че отборът е една от най-скъпите националния селекции на света, но до момента все се проваляше в решителните мачове. Няколко дни след настоящия важен двубой на белгийците им предстои протоколен двубой срещу аматьорите от Гибралтар.

Съставът на Босна и Херцеговина пък е другият тим, който след фаворита Белгия, е сочен с най-големи шансове за евентуално участие на световното в Русия. Балканската държава очаквано започна с разгром у дома с 5:0 над непретенциозния тим на Естония. Джеко, Меджунянин, Ибишевич и на два пъти Спахич зарадваха босненските фенове. Сега пред хората на Мехмед Баждаревич е първото и може би най-сериозно препятствие, но пък бившата югорепублика разполага с играчи, които се състезават във водещите европейски клубове и със сигурност ще дадат отпор на фаворита Белгия.

В последните си две официални домакинства Белгия постигна една победа над Босна и Херцеговина. През 2009 г. балканците разбиха "червените дяволи" с 2:4 насред Брюксел, а преди по-малко от година, когато двата тима бяха отново в една и съща квалификационна група, само че за Евро 2016, Белгия спечели с 3:1.

Прогноза: Белгия - Босна и Херцеговина 4:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
184