Славия се завърна в Европа с победа, равенство за Берое срещу Радник


F.

След 20 години пауза Славия се завърна с победа в европейските клубни турнири. Тимът на Александър Тарханов се наложи с 1:0 над полския Заглембе в мач от първия предварителен кръг от Лига Европа, който се игра на националния стадион в София.

Като цяло мачът бе скучен, но при една от малкото интересни атаки най-старият столичен у нас стигна до така важното попадение. Абуд Омар се възползва от грешка в отбраната на гостите, напредна и даде чудесен пас към връхлитащия в наказателното поле Сердер Сердеров, който от добра позиция се разписа за радост на феновете на "белите". Реваншът е след седмица в Полша.

В същото време отборите на Берое и Радник Биелина не успяха да се победят, завършвайки наравно - 0:0 също в първа среща от първия кръг на Лига Европа. Началото на мача бе интересно, като първо удар на Георги Божилов мина много близо до гредата, но в аут. Малко след това бе отговорът на гостите, като Живкович проби отдясно и центрира в малкото наказателно поле, търсейки непокрития Марко Обрадович, но той изпрати топката над опразнената врата, пропилявайки отлично положение за своя тим.

До края на първата част Георги Божилов се опитваше да тормози съперниковата отбрана, но той нямаше късмет да се разпише. След почивката двата тима гледаха повече да не сгрешат. Все пак при една от малкото добри ситуации Станислав Дрянов можеше да се разпише малко преди края, след като стреля добре, но ударът му премина в страни от целта.

Снимка: Официален сайт на Славия

242