Севиля спечели Лига Европа (видео)


F.

Севиля спечели тазгодишното издание на турнира Лига Европа. На финала испанците се наложиха с 3:2 над Днипро в доста интересен мач, предложил доста емоции на феновете. Срещата започна с гол още в 7-ата минута. Отлична контраатака мина през Калинич, който свали с глава топката към Матеус, а той центрира и хърватинът простреля Серхио Рико - 1:0.

В 28-ата минута Гжегож Криховяк изравни, след като се оказа най-съобразително при едно центриране от корнер, пращайки топката в мрежата - 1:1. Само три минути по-късно обаче Карлос Бака беше изведен през центъра и вкара второто попадение за Севиля. Това обаче не бе всичко за това първо полувреме, Руслан Ротан от фаул в 44-ата минута вкара за 2:2, оставяйки интригата за втората част.

Веднага след почивката Днипро се опита да наложи натиск, но в крайна сметка Севиля бързо успя да спечели средата на терена, което се оказа решаващо за тази среща. В 73-ата минута груба грешка на защитата на Днипро позволи на Витоло да подаде на Бака, който с външен фалц разстреля стража на украинския тим.

Това попадение даде допълнителен стимул на испанците, които пропуснаха няколко отлични положения, с които можеха да сложат точка на спора. В крайна сметка до нов гол не се стигна, но това бе достатъчно на Севиля, за да вдигне отново трофея.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



163