Фалкао над всички, дюшекчиите отново са носител на Лига Европа (видео)


В. Мухарски

Атлетико Мадрид победи Атлетик Билбао с класическото 3:0 и по този начин "дюшекчиите" са носителя на трофея в Лига Европа за 2012 година. Мадридчани печелят турнира за втори път в последните три години, след като триумфираха и през 2010-ата година.  Финалът на "Арена Национал" в Букурещ бе доста интересен като над всички бе звездата на Атлетико Мадрид - Радимел Фалкао.

Още в 7-ата минута резултатът бе открит. Фалкао навлезе в наказателното поле на Билбао и с невероятен удар откри резултата - 1:0. След попадението темпото на играта остана на едно доста високо ниво. Баските започнаха да владеят повече топката, но въпреки това трудно стигаха до голови положения.

В 19-ата минута се откри добра възможност пред Йоренте, но ударът му от въздуха не бе точен. В 23-ата минута Муниаин пробва шут от далечно разстояние, но вратарят на мадридския тим - Куртоа показа, че се намира в добра форма и предотврати опасността.

Така се стигна до 34-ата минута, когато Атлетико Мадрид стигна до второ попадение. То бе факт след груба грешка на Амобериета, като топката попадна във Фалкао, който финтира Ауртенече в наказателното поле и с хубав удар вкара втория си гол в мача - 2:0.

Веднага след почивката Йоренте бе много близо до това да намали резултата, но в крайна сметка Миранда успя да изчисти в корнер. В 55-ата минута Габи стреля, но право в ръцете на вратаря. В 64-ата минута Адриан стреля, но в аут. В 70-ата минута Ибай Гомес стеля силно, но топката мина на сантиметри от гредата. Малко по-късно и Де Маркос пропусна, а натискът на Билбао се засили още повече в последните минути.

В 77-ата минута Сусаета стреля и след рикошет в играч на Атлетико, топката излезе в корнер. След две минути последва разбъркване в наказателното поле на тима от Мадрид, но играчите на Билбао не успяха да реализират. Следващата атака вече бе  пред вратата на баските, където Фалкао нацели греда, но отново показа, че е с класи над всички на терена.



В 85-ата минута Диего се справи с Аморебиета и с прецизен удар прати топката в мрежата, оформяйки крайното 3:0 за дюшекчиите. В добавеното време Ибай Гомес нацели греда и не успя да намали резултата.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



173